Wij krijgen onze aardappelen wekelijks vers en ongeschild geleverd van onze vaste leverancier John van de Kroon Aardappelhandel. John werkt samen met verschillende aardappeltelers in Nederland en zorgt ervoor dat wij altijd een zo goed mogelijke aardappel hebben om onze friet van mee te maken. Het aardappelras dat wij gebruiken voor onze friet is over het algemeen Agria. Onze Agria's komen voor ongeveer 70% uit de Zeeuwse klei. De overige 30% komt voornamelijk uit de Haarlemmermeer en de Wieringermeer.

Een aardappel is en blijft een natuurproduct. Geen aardappel is het zelfde en de kwaliteit van de aardappelen kan per periode verschillen. Hierdoor is het eigenlijk onmogelijk om het hele jaar door altijd het zelfde frietje te bakken. Soms is het frietje wat lichter van kleur en soms juist wat donkerder. Soms is het frietje super krokant en soms bakt het frietje wat zachter. Hoe de friet bakt hangt af van de aardappel en zijn conditie. Belangrijk is bijvoorbeeld het zetmeel/suiker gehalte in de aardappel. Maar ook hoe lang de aardappelen al uit de grond zijn en hoe deze opgeslagen hebben gelegen. Al deze factoren spelen mee met hoe het eindresultaat, de friet, gaat worden. Dit is een nadeel aan het bakken van verse friet, maar juist dat maakt een vers frietje ook wel bijzonder. Met onze ervaring proberen wij hier zo goed mogelijk mee om te gaan.  

Allergenen staan genoemd in onze allergenen-lijst op de pagina van 't Menu.





 (Hieronder een aantal foto's die zijn gemaakt tijdens het rooien van onze aardappelen)

 
 
 
 

Grotere kaart weergeven